Vergi Hukuku

Vergi Hukuku Nedir? Vergi Hukukundan Doğan İhtilaf Uyuşmazlıklar Nelerdir? Akçaoğlu Hukuk Bürosu müvekkillerine bu alanda nasıl hizmet vermektedir?

Vergi Hukuku | Akçaoğlu Hukuk Bürosu

Vergi Hukuku Nedir?

Vergi Hukuku, Anayasa düzenlenen vergi kavramı gereği her özel ve tüzel kişi istisnalar ve muafiyetler haricinde vergi ödemekle yükümlüdür, bu kapsamda ortaya çıkan uyuşmazlıklar bu hukuk dalının konusu içerisinde yer almaktadır. Hukukumuzda ve güncel hayatımızın çoğu düzleminde vergiler ve harçlar ayrı ayrı kanunlar, tüzükler vs. düzenlemeler ile hüküm altına alınmıştır. Günlük hayat içerisinde büyük bir yere sahip olan bu kavramlar hukukla ayrılmaz bir bağ içerisindedir. Vergi hukukun genel konusu vergi mükelleflerini ilgilendirmektedir. Verginin doğumu ve bunu izleyen af, ceza, tarh, tahsil vs. işlemlerinde yaşanacak uyuşmazlıklarda gerek uzlaşma gerekse yargı ile sonuca bağlanmaktadır.

Vergi Hukukundan Doğan İhtilaf Uyuşmazlıklar Nelerdir?

Vergi Hukukundaki Uyuşmazlıklar;

Vergi cezası konusundaki işlemler,

– Vergi mükelleflerine ilişkin tarh ve tahsil işlemleri,

– Özel olarak düzenlenen vergilere ilişkin muafiyet, istisna ve işlemler,

– Vergi affı ve yapılandırılmasına ilişkin işlemler,

– Vergi matrahı hesabı ve işlemleri,

– Uzlaşma ve temsil işlemleri,

– Vergi indirimi işlemleri vs.

Tags: Vergi Hukukuİhtilaf ve Uyuşmazlık

Av. İsmail Akçaoğlu

Çalışma alanı ağırlıklı olarak Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru, İcra İflas Hukuku, İş Hukuku, Vergi Hukuku, Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Kadastro Hukuku olmak üzere hukukun bütün alanlarında avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermektedir.