Ceza Hukuku

Ceza Hukuku Nedir? Hangi Hükümleri Düzenler? Ceza Hukukundaki Uyuşmazlıklar Nelerdir? Süreç Nasıl Takip Edilmelidir?

Ceza Hukuku | Akçaoğlu Hukuk Bürosu

Ceza Hukuku Nedir?

Ceza Hukuku, Türk Ceza Kanun’u, Ceza Muhakemeleri Kanun’u ve diğer ceza usul ve kanunlarını kapsayan ciddi bir özen içerisinde takibi yürütülmesi gereken dava ve işlemleri kapsayan hukuk alt dalıdır. Ceza hukukunun temelinde kanunsuz suç olmaz ilkesi bulunmaktadır bu sebeple kanunda düzenlenen suç ve haller içerisinde soruşturma ve kovuşturma aşamalarında şüpheli ve sanığın savunması veya mağdurun veya suçtan zarar görenin temsili Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun hükümleri arasında düzenlenmektedir.

Ceza hukukunun hassasiyeti sebebiyle müdafi atanma işlemleri Adalet Bakanlığı ve Barolar aracılığı ile yerine getirilmektedir. Ceza yargılaması içerisinde yaşanan hak ihlallerinde Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru yolu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru yolu gelişen yenilenen hukuk sistematiği içerisinde büyük bir yere sahiptir. Tüm bu süreçlerin bir avukat tarafından takip edilmesi gerek hak ihlalleri noktasında gerekse temsil noktasında ciddi önem taşımaktadır.

Ceza Hukukundaki Uyuşmazlıklar Nelerdir?

Ceza Hukukundaki Uyuşmazlıklar;

– Soruşturma aşamasındaki işlemleri,

– Kovuşturma aşamasındaki işlemleri,

– Tahliye işlemleri,

– Hak ihlallerine ilişkin bireysel başvuru işlemleri vs.

Tags: Ceza HukukuCeza Hukuku Uyuşmazlıklar

Av. İsmail Akçaoğlu

Çalışma alanı ağırlıklı olarak Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru, İcra İflas Hukuku, İş Hukuku, Vergi Hukuku, Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Kadastro Hukuku olmak üzere hukukun bütün alanlarında avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermektedir.